Om The Parkinson Games te bezoeken zijn er verschillende transportmogelijkheden en routes beschikbaar. Wij geven hier de meest praktische mogelijkheden.

In Nederland wordt in het Openbaar Vervoer(OV) uitsluitend betaald met de zogenaamde OV-chipkaart(zie onderaan).

AUTO
Als u met de auto komt, gebruik dan uw autonavigatie of Google Maps. Stel hierop in Theo Koomenlaan 1 Eindhoven.
De Sportcampus ligt aan een van de uitvalswegen van Eindhoven. U rijdt aan de zuidzijde van de stad op de A2/A67/E34. Zorg dat u zich tijdig op het rechter parallel tracé bevindt en neem vervolgens afslag 33 Waalre. Dan rijdt u de stad in over de Aalsterweg. Het Indoor Sportcentrum Eindhoven en de sportcampus ligt vervolgens op ongeveer 600 meter aan de linker zijde.
Er is voldoende parkeergelegenheid. U wordt naar een beschikbare parkeerplek (P+R Genneper Parken) geleid.

BUS
Als u kiest voor de bus als transportmiddel, dient u in alle gevallen aan te komen op station Eindhoven Centraal. (OV-chipkaart kopen)
Aan de Noordzijde bevindt zich een groot busstation. Hier neemt u buslijn 7, 317, 318 of 408 die u naar de Sportcampus brengt in circa 20 minuten. Uw bushalte heet “Fontys – Theo Koomenlaan”. (Vraag eventueel de buschauffeur om u te waarschuwen)
Van daar is het enkele minuten tot het Indoor Sportcentrum Eindhoven.
(In geval u kiest voor reizen met de FLIXBUS stopt deze bus zeer nabij het busstation bij het station Eindhoven Centraal. In Eindhoven pakt u buslijn 7, 317, 318 of 408).

FIETSEN/LOPEN
Lopen of fietsen naar de Sportcampus kan natuurlijk ook. Geef in uw navigatie het adres Theo Koomenlaan 1, Eindhoven in.
Bij het Indoor Sportcentrum Eindhoven is voldoende plek om uw fiets te stallen naast de hoofdingang van de accomodatie.

TREIN
Als u de trein wenst te gebruiken om naar Eindhoven te komen, dient u te kiezen voor het treinstation Eindhoven-Centraal. (OV-chipkaart kopen)
Buiten aan de Noordzijde van het station bevindt zich een groot busstation. Hier neemt u buslijn 7, 317, 318 of 408 die u naar de Sportcampus brengt in circa 20 minuten. Uw bushalte heet “Fontys – Theo Koomenlaan”. (Vraag eventueel de buschauffeur om u te waarschuwen)
Van daar is het enkele minuten tot het Indoor Sportcentrum Eindhoven.

VLIEGTUIG
Afhankelijk waar u vandaag komt, kan Eindhoven Airport of Amsterdam-Schiphol Airport uw aankomstbestemming zijn.
Eindhoven Airport: Buiten de aankomsthal staan taxi en bus. De shuttle-busverbinding is prima en gaat snel en direct (12 minuten) naar treinstation Eindhoven Centraal.(OV-chipkaart kopen)
Op het station (buiten aan de Noordzijde) neemt u buslijn 7, 317, 318 of 408 die u naar de Sportcampus brengt in circa 20 minuten. Uw bushalte heet “Fontys – Theo Koomenlaan”. (Vraag eventueel de buschauffeur om u te waarschuwen)
Daarna is het enkele minuten lopen tot het Indoor Sportcentrum Eindhoven.
Amsterdam-Schiphol Airport: In de centrale ontvangsthal (Schiphol Plaza) bevindt zich beneden het NS-spoorstation. (OV-chipkaart kopen) Hier neemt u een directe intercitytrein naar het treinstation Eindhoven Centraal. De reistijd bedraagt ongeveer 1.25 uur.
Aangekomen in Eindhoven (buiten aan de Noordzijde) neemt u buslijn 7, 317, 318 of 408 die u naar de Sportcampus brengt in circa 20 minuten. Uw bushalte heet “Fontys – Theo Koomenlaan”. (Vraag eventueel de buschauffeur om u te waarschuwen)
Daarna is het enkele minuten lopen tot het Indoor Sportcentrum Eindhoven.

OV-chipkaart !!
De OV-chipkaart gebruikt u in Nederland op alle vervoersmiddelen van het openbaar vervoer (trein/bus/tram/metro).
U moet altijd inchecken aan het begin van uw reis en uitchecken op het eind van uw reis. Als u tijdens u reis verandert van vervoerder oftewel overstapt, moet u uitchecken en weer opnieuw inchecken bij de andere vervoerder. Het basistarief betaalt u alleen bij het begin van uw reis, na overstappen worden alleen nog de kilometers/afstand in rekening gebracht. Bij het overstappen van trein naar bus, tram of metro of andersom moet u twee keer het basistarief betalen.
Een OV-chipkaart:
De oplaadbare ovchipkaart koop je bij de NS-kaartautomaten op NS-stations. Hier kunt u ze ook een tegoed opladen.
Op Schiphol vindt u gele automaten op Schiphol Plaza.
Op Eindhoven Airport koopt u de OV-chipkaart in de AKO-shop in de terminal.