Het organiseren van The Parkinson Games is echt mensenwerk.

Alle deelnemers zijn heel erg blij met inzet van vrijwilligers. En wij als initiatiefnemers en organisatie natuurlijk ook.
Bij de voorbereiding vooraf maar ook tijdens het evenement hebben we vele, vele handjes nodig.
U bent meer dan van harte welkom in ons groeiende team van Vrijwilligers om The Parkinson Games tot een groot succes te maken.

Hieronder hebben we enkele rolbeschrijvingen van functies opgenomen waaraan we nu dringend behoefte hebben.
Meldt u aan of heeft u vragen over onderstaande functies, neem dan a.u.b. Contact met ons op.

TEAM EVENEMENTEN
Manager Support   “Opening, Prijsuitreiking en Sluiting”
De opening en sluiting van het evenement bestaat uit een ‘creatief’ en ‘support’-deel. Hiervoor willen wij graag een facilitaire kanjer. Een deel hebben we gelukkig al ingevuld. Nu zoeken we nog een manager voor het support-deel. U werkt nauw samen in een duo met de manager van het creatieve deel.
Manager Side-events
Side-events  zijn alle neven-activiteiten die naast het sportprogramma plaats vinden. Voorbeelden zijn de workshops zoals yoga, mindfulness, thai chi, zang en dans.
Het takenpakket bevat o.a.:
• initiëren en coördineren van alle activiteiten passend binnen het side-event-programma. Daarbij draagt u zorg voor het communiceren met en begeleiden van de aanbieders en het zorgdragen dat de juiste faciliteiten/ruimtes worden toebedeeld aan deze aanbieders;
• alle activiteiten zoals inrichting, planning, met de andere functionarissen binnen het evenement.
Manager Informatie-markt
Gedurende het evenement zijn er informatiestands waar bedrijven of instellingen zich presenteren.  Deze stands bevinden zich veelal in het Indoor SportCentrum Eindhoven.
Het takenpakket bevat o.a.:
• contact leggen met instellingen en bedrijven die hebben belangstelling om een stand te hebben gedurende het evenement. Daar zullen zij hun boodschap uitdragen of om hun producten en services laten zien;

• bedrijven en instellingen melden zich bij u met belangstelling voor een stand. U initieert ook zelf in deze. De informatiemarkt dient bekostigd te worden door de aanbieders. U maakt afspraken met het bedrijf over de prijs en logistiek;
• de manager is eindverantwoordelijke organisator van en tevens het aanspreekpunt  voor de informatiemarkt.

TEAM FINANCIEN
Fiscaal expert
Weet u alles van belastingen en goede doelen, meldt u zich dan.
Wij zijn op zoek naar de professional die ons hierbij wil helpen zodat we achteraf geen verrassingen krijgen.
Financieën & facturatie
Het aanmaken van facturen wordt momenteel grotendeels geautomatiseerd. Toch blijft er veel handwerk over.
Wie werkt samen metonze penningmeester aan onze gehele financiële administratie ? The Parkinson Games werkt met het pakket van EXACT (onze partner).

TEAM ONDERSTEUNING
Manager op- en afbouw
U bent verantwoordelijk voor een groep vrijwilligers die op alle locaties zorgt dat deze worden opgebouwd, afgebroken en weer schoon worden opgeleverd.
Inkoper
Voor het evenement dient voor vele zaken te worden uitgezocht wat het kost om het in te kopen, te huren of te lenen.
Bijvoorbeeld marktkramen, tassen voor de goodies, groot tv-scherm voor in een marktkraam. 
Beheerder The Parkinson Games Merchandise
De Stichting verkoopt merchandise zoals polo’s, golfballen en Parkinson tulpen.
De opbrengst hiervan zorgt dat het deelnemen aan dit evenement betaalbaar blijft.
Coördinator eten en drinken
Gedurende het evenement zal er moeten worden gegeten en gedronken door deelnemers, begeleiders, vrijwilligers, VIP’s en publiek.
Het betreft o.a. de koffie met wat lekkers bij het opbouwen in de ochtend voorafgaand aan het evenement voor de vrijwilliger, de lunch van de deelnemers, het diner, de borrel etc.
U bent bij ons het aanspreekpunt voor de restauranthouders op de diverse locaties.

TEAM SPORT
Het takenpakket van een Sport coördinator bestaat uit:
1. Voorbereiding: Het bepalen van het format en (soms aangepaste) spelregels van deze sport zodat de deelnemers er veel plezier aan beleven. Daarnaast zorgdragen dat er voldoende vrijwilligers zijn voor deze sport;
2. Tijdens de Games: Leiding geven aan het team wat zorgt dat alles goed en volgens de regels gaat bij deze ene sport.
We hebben nog enkele vacatures voor:

  1. Sport coördinator Atletiek
  2. Sport coördinator Basketbal
  3. Sport coördinator Darts
  4. Sport coördinator Pétanques / Jeu de Boules
  5. Sport coördinator Powerliften
  6. Sport coördinator Spinning
  7. Sport coördinator Tennis

EN VERDER ZOEKEN WIJ…
Schrijver social media
Wij gebruiken social media zoals Facebook, LinkedIn, Twitter en YouTube. Het schrijverschap is nog niet ingevuld. We zoeken mensen die het leuk vinden voor deze kanalen artikelen te schrijven. Ook hebben we diverse afspraken met andere organisaties waarbij wij gebruik mogen maken van hun communicatiekanalen. Het is prima als u bijvoorbeeld alleen verantwoordelijk wilt zijn voor Twitter.

Voorzitter
De voorzitter van TPG heeft een belangrijke taak op de achtergrond. Hij/zij zit de bestuursvergaderingen voor. Heeft affiniteit met Parkinson. Heeft een relevant netwerk. Heeft minimaal HBO niveau. Is in staat om van een start-up een goed en professioneel team en organisatie te maken. Het team bestaat uit allemaal onbezoldigde vrijwilligers. Tijdens het event is het team enkele honderden individuen groot. Zorgen voor het voeren van een open discussie en het nemen van heldere besluiten welke worden vastgelegd. Beschikt over bewezen verbindende kwaliteiten. Is diplomatiek en heeft onderhandelingservaring.
• De tijdsbesteding is geschat op 2 uur per week. Tijdens het event is dit full time
• De functie is onbezoldigd
Voor vragen kunt u contact opnemen met Ruud Overes via email of bellen +31 6 36483242. Hij vervult op ad interim basis deze rol.