De Olympische Spelen zijn voor veel mensen het ultieme sportevenement.
Dit geldt ook voor mensen met Parkinson. Zij passen echter niet binnen de huidige wedstrijden als Paralympics (geen armen en/of benen en/of blind) en Specialympics (Syndroom van Down).
Parkinson2Beat organiseert daarom haar eigen ‘Olympische Spelen’ genaamd The Parkinson Games, samen met Mensen met Parkinson uit andere landen.

Waar en wanneer?
Eindhoven is de locatie voor The Parkinson Games 2023.
Een prachtige, vriendelijke stad met veel technisch vernuft.
Op 23 juni 2023 vindt de opening plaats in het Indoor Sportcentrum Eindhoven aan de Theo Koomenlaan 1 in Eindhoven, Nederland. Het Sportcentrum heeft 4.000 zitplaatsen. Na een “Olympische” opening vinden twee dagen daarna de sportactiviteiten plaats in deze hypermoderne sporthal en diverse aangrenzende sportcentra zoals het Nationale Zwemcentrum. Het is een compacte sportcampus met alle mogelijkheden.
Hotels grenzen direct aan het terrein. Gedurende de Spelen rijden op het terrein busjes. Op diverse plaatsen zijn lounge area’s waar u kunt eten en drinken. Veel bedrijven bieden Informatie aan over Parkinson en leefstijl.

Inschrijven
The Parkinson Games staan open vanaf december 2022 voor deelnemers met de Ziekte van Parkinson en hun partners. Waarbij meedoen het belangrijkste is. Het is dus geen topsport, maar breedtesport.

Welke sporten?
De sporten zijn speciaal gekozen voor mensen met Parkinson.
Het betreft sporten als atletiek (100m, 5km en kogelstoten), badminton, basketbal (3×3), boksen, darten, duathlon, golfen, jeu de boules, powerliften, spinning, tafeltennis, tennis, voetbal en zwemmen.
Bij basketbal hebben we naast de wedstrijd ook strafworpen nemen. Voetballen heeft ook twee mogelijkheden. Een echte (interland) wedstrijd of het nemen van strafschoppen.
Het golfen is een wedstrijd over 9 of 18 holes. Daarnaast worden voor iedereen clinics gegeven.
De duathlon is een zwemloop (200m zwemmen en 5 km lopen)

Hoe?
The Parkinson Games bevatten vele typische Olympische elementen.
De deelnemers en begeleiders zullen tijdens de openingsceremonie als land het Indoor Sportcentrum Eindhoven binnenlopen. Zij dragen de vlag van hun land.
Na het openingswoord zal een fakkeldrager het vuur van The Parkinson Games ontsteken. Direct gevolgd door een spectaculaire show waarbij professionele dansers de deelnemers meenemen in een wervelende show.
In dezelfde locatie worden de medailles uitgereikt en de sluitingsceremonie plaatvinden.
Uiteraard is er aandacht voor cultuur en een uitgebreide informatievoorziening. Het thema is Parkinson en leefstijl (met name bewegen/sport). We zijn bijzonder trots op sprekers zoals Professor Bas Bloem die hun visie geven over onderwerpen als Leefstijl en Parkinson.
Op verzoek van de deelnemers is er nog meer gelegenheid om te loungen en elkaar te ontmoeten op de diverse terrassen.

ONZE DOELEN:

Inclusie
Mensen met Parkinson de mogelijkheid bieden mee te doen aan de ‘Olympische Spelen’.

Awareness – Mens met Parkinson
Uitdragen dat een goede leefstijl (voldoende bewegen, gezond eten, voldoende slapen, minder stress, altijd nieuwsgierig blijven en wegblijven uit giftige omgevingen) kan bijdragen tot het langer behouden van een goede kwaliteit van leven.

Awareness – omgeving
Het is belangrijk dat mensen begrijpen wat Parkinson is. Je bent niet dronken, je hebt een evenwichtsprobleem doordat spieren verkeerd worden aangestuurd. Je bent niet boos. Je hebt een strak gezicht. Je hebt een slecht geheugen, maar ook een goed stel hersenen. etc

Fondsen werven voor fundamenteel onderzoek.
Heeft u interesse in het sponsoren van dit mooie grote evenement of een financiële bijdrage leveren aan fundamenteel onderzoek tegen de Ziekte Parkinson?
Neem dan a.u.b. contact op met The Parkinson Games.