Van vrijdag 23- tot en met zondag 25 juni aanstaande vindt in Eindhoven de eerste editie plaats van The Parkinson Games. Een uniek sportevenement met een olympische beleving voor mensen met Parkinson. Tijdens dit 3-daagse evenement kunnen deelnemers met elkaar de strijd aanbinden in maar liefst 19 verschillende sport disciplines.

Je hebt de diagnose Parkinson. Dan weet je als geen ander dat het belangrijk is om in beweging te blijven en dat sporten helpt om de ziekte te vertragen en soms zelfs te stabiliseren. Je weet en merkt ook dat het er niet makkelijker op wordt.

Maar dan zijn daar The Parkinson Games. Hier kunnen deelnemers elkaar uitdagen, inspireren en motiveren. Maar vooral in een fijne omgeving van Olympische allure,  lotgenoten ontmoeten en zichzelf zijn. Meer delen dan alleen de liefde voor sport. Want je snapt elkaar en hoeft niks uit te leggen. Het gaat om jouw prestatie, jouw inzet. Niet perse of je nummer 1, 2 of 3 wordt.  Meedoen is het allerbelangrijkste!

Aangepaste voorzieningen
The Parkinson Games zijn helemaal afgestemd op het ontvangen van mensen met Parkinson.  Zo zijn er voldoende (rolstoeltoegankelijke) toiletten in de omgeving van de verschillende sport accommodaties. Ook wordt er rekening mee gehouden dat niet iedereen grotere afstanden zal kunnen lopen. Daarom zullen er busjes over het terrein rijden die de mensen naar de verschillende locaties kunnen brengen. Op diverse plekken zijn gelegenheden waar je even kunt gaan zitten, al of niet met een drankje of hapje. Het programma zit zodanig in elkaar dat er voldoende rustmomenten zijn ingebouwd. En natuurlijk zijn er EHBO-posten die hulp kunnen bieden en bezet worden door vrijwilligers die in hun dagelijks leven werken met mensen met Parkinson. Kortom, alle voorzieningen dragen er aan bij om het verblijf van de deelnemers zo comfortabel en veilig mogelijk te laten verlopen.

Samen maken we The Parkinson Games tot een succes
Hoe mooi is het om vanuit verschillende delen van de wereld samen te komen om met elkaar te sporten, ervaringen uit te wisselen, nieuwe doelen te stellen. Kortom elkaar te ontmoeten en verbinding maken. En niet alleen jij. Ook je partner, mantelzorger of begeleider kan meedoen aan het programma. En samen met jou de beleving ervaren.

Doe mee en feel the connection
Denk je nu, hier wil ik bij zijn? Ga dan naar www.theparkinsongames.com. Daar lees je alle informatie. Bijvoorbeeld aan welke sporten je allemaal mee kunt doen, hoe het programma eruit ziet, wat de kosten zijn voor deelname, waar het precies plaatsvindt en hoe de sportaccommodaties eruit zien. En natuurlijk hoe je kunt inschrijven. Wij kijken uit naar je komst!

Organisatie The Parkinson Games

Artikel vormgeven met passen beeldmateriaal dat de inhoud versterkt