Ruud heeft in 2018 een fietstocht van 10.000 km gemaakt en is gefinished in Athene.

Hij heeft daar o.a. Nicolaos Koukoulakis ontmoet. Nicolaos vertelde dat hij Olympische kampioen hardlopen wilde worden. Als Parkinson patiënt heeft hij last van freezing. Nicolaos stelde dat dit wel altijd een droom zou blijven, omdat meedoen met de:

  • Olympisch Spelen niet reëel is;
  • Paralympics deelnemerscategorieën hebben als geen armen en/of geen benen en/of blind;
  • Specialympics voor mensen is met ‘aangeboren hersenziektes’ en een IQ beneden de 75 is.
  • Invictus Games is voor soldaten die gewond zijn geraakt.

Het ergste wat iemand kan overkomen is dat er geen hoop is of dat er ongelijkheid heerst. Nederland heeft een VN-convenant getekend waarin staat dat iedereen (in het redelijke) gelijke toegang dient te hebben. Gelijke toegang tot bijvoorbeeld een locatie en/of informatie en/of werk etc. Dus ook gelijke toegang tot de olympische spelen.

Tijdens het ‘Rondje Europa 2019’ heeft Parkinson2Beat de Parkinsoniada ontdekt.
De voorloper van The Parkinson Games. Een internationale sportwedstrijd waaraan Parkinson-patiënten uit Tsjechië, Slovenië, Polen, Hongarije en Oostenrijk deelnamen. Jan Skrkal is de initiator hiervan.

Parkinson2Beat-Nederland zou in 2020 en daarna in 2021 voor de eerste keer deelnemen aan de Parkinsoniada. Helaas ging dat niet door vanwege COVID.
Ruud heeft het initiatief overgenomen en organiseert in 2023 in Nederland The Parkinson Games (de nieuwe naam van de Parkinsoniada) in Eindhoven.